Heb je overgewicht en wil je daaraan werken?

Voeding

Ik help je graag om gewicht te verliezen met praktische tips, smakelijke recepten etc. Op welke manier dit gebeurd is zeer verschillend van persoon tot persoon. Ik ga in principe uit van een gezonde voeding gebaseerd op de Voedingspiramide. Dit is een gevarieerde voeding die  onbewerkt, puur en waar mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd is.  Ik werk ook veel vanuit de principes van oervoeding /paleo die daarnaast evt ook koolhydraatarm of ketogeen is. Mijn ervaring is dat mensen hier niet alleen goed gewicht mee kwijt raken (1-2 kilo per week) maar zich ook veel fitaler gaan voelen, de bloeddruk , cholesterol en bloedsuikers naar beneden gaan.

Beweging

We weten allemaal wel dat beweging nodig is om gezond te blijven. De Nederlandse norm voor beweging is 30 minuten voor een volwassene per dag, bij diabetes en als je wil afvallen is 60-90 minuten aan te raden. Probeer dit tijdens je werkdagen en als je vrij bent in te plannen. En zorg een paar keer per week voor intensieve beweging waarbij je het flink warm krijgt en gaat zweten. Mag in de sportschool maar kan ook in en rond het huis denk aan de haag met de heggenschaar knippen en dus niet met zo’n electrisch geval.

Mindset

Voor een gezonde leefstijl moet je je gedrag veranderen. Heb je een doel zoals afvallen, aankomen, fitter worden, cholesterol verlagen? Ga dan na hoe je dit kan bereiken. En wordt je bewust van je gewoonten want ca 90% van je gedrag is onbewust. Zoek oplossingen voor moeilijke momenten bijvoorbeeld pak niet die zak chips als je tv gaat kijken maar pak een schaaltje yoghurt met wat fruit. Als je dit een paar keer hebt gedaan wordt dit je nieuwe gezonde gewoonte.

Hoe ik jou kan helpen

Ik ben je coach bij het veranderen van je leefstijl. Ik maak een analyse van je gezondheid. Als eerste vul je een vragenlijst in over je klachten, je doelen,  medische geschiedenis, levensstijl, voeding, en hoe je met stress omgaat. In het intake gesprek doe ik metingen om je lichaamssamenstelling te bepalen, doe ik in overleg met je een EMBbloedtest en/of bespreek ik andere testen en geef ik hiervoor testmateriaal aan je mee. 

Als er aanvulend onderzoek is gedaan worden de uitkomsten na twee a drie weken met je besproken. Op basis hiervan stel ik een persoonlijk behandelplan voor je op, dit omvat een stappen plan wat gaat over voedings- en suppletie advies en evt adviezen t.a.v. beweging , ontspanning en slaap. Ik ondersteun je bij deze stappen.  

Prodimed

Ik heb al ruim 15 jaar ervaring met Prodimed. Als je erg veel overgewicht hebt dan heb je een hele lange weg te gaan. Omdat je met Prodimed direct snel resultaat bereikt blijven mijn cliënten heel erg gemotiveerd. Prodimed is een proteïne dieet (eiwitdieet) waarmee je vetmassa afneemt en je de spiermassa behoud.

Je wordt intensief en langdurig begeleid. Ik raad je een traject aan van 2 jaar zodat je na het bereiken van je doel ook op gewicht blijft. Voor blijvende verandering van je eetgedrag is de fase na het behalen van je gewicht heel erg belangrijk. Ik merk dat cliënten die dit natraject doen hun nieuwe eetgewoonten het beste vasthouden. Dit voorkomt terugval in oude eetgewoonten.

Bel of stuur mij een WhatsApp als je meer wilt weten.

EMB bloedonderzoek

Meten = weten.  Wil je weten of je voedingsstoffen tekorten, intoleranties, verstoringen of blokkades hebt die een onderliggende oorzaak van je klachten kunnen zijn?  Met de EMB test krijg je inzicht hierin en geef ik je advies hoe je dit met voeding, suppletie en evt andere natuurlijke therapie kunt herstellen.  

Waarom mensen bij mij komen

}

Hulp bij afbouwen medicatie

Door een gezonde leefstijl ,indien nodig aangevuld met supplementen, lukt het veel mensen om de medicatie af te bouwen en sommige mensen lukt het helemaal te stoppen (in overleg met de arts).

Darmklachten

Ik help je om er achter te komen wat de oorzaak van je klachten is en welke voeding het beste bij je past. Zo kan een opgeblazen gevoel, zuurbranden, diarree, gasvorming en wisselende stoelgang sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

U

EMB bloedonderzoek

Er is veel meer informatie uit ons bloed te halen. Dit doe ik mbv de EMB bloedtest, een holistische meting, die niet alleen vitaminen- en mineralen tekorten aan het licht brengt maar ook meet hoe het met de orgaanfuncties is gesteld. Zijn er blokkades of verstoringen, is je darmflora uit balans of heb je voedselintoleranties? De uitslag van de test bepaalt de voedings- en suppletie adviezen die ik je geef.

Afvallen en aankomen

Afvallen maar ook aankomen kan heel lastig zijn. Heb je al van alles geprobeerd maar lukt het je niet alleen? Ik ga samen met jou kijken wat er dan wel bij jou past. Soms doe ik ook aanvullend bloedonderzoek. Ik probeer dit met gezonde voeding te bereiken. Lukt dit niet dan adviseer ik dieetvoeding om je doel te bereiken.

v

Hormonale klachten

Alle hormonen werken op elkaar in. Als er 1 uit balans is dan haalt dat de overige ook uit balans. Waar begin je met herstellen? Dit doe ik met mbv testen. Herstellen doen we met voeding,  stress verminderen, spijsvertering verbeteren, lever en darm reinigen en vermijden van hormoon verstorende stoffen.

U

Ontlastingsonderzoek

Een basis screening van de ontlasting geeft informatie over de gezondheid en het functioneren van het maagdarmkanaal.  Bij chronische klachten, maag en darmklachten, huidklachten, hormonale klachten geeft de basisscreening darm aan of deze veroorzaakt worden door een virulent (ziekmakend) darmbioom, ontstekingen, verteringsproblemen, een verzwakt immuunsysteem, een voedselallergie of intoleranties of parasieten besmetting.

U

Voedingsintolerantie - en allergie onderzoek

Het vermoeden bestaat dat meer dan 45% van de mensen overgevoelig reageert op bepaalde voedingsmiddelen die men eet. Dit kan een enorme inpact op de kwaliteit van leven hebben. Meest voorkomende klachten zijn buikklachten, luchtwegklachten en huiduitslag. Maar wist je dat overgewicht, acne, opvliegers, hartkloppingen en gewrichtspijn hier ook mee te maken kan hebben?

Ervaringen van mijn cliënten

Meer energie en minder spierpijn

Ik  nam statines ivm verhoogd cholesterol maar wilde hiermee stoppen omdat ik steeds zo moe was en veel spierpijn had. Anita vermoedde een tekort van Q10 door de statine, dit geeft nl vaak dit soort klachten.  Uit de EMB test kwam inderdaad een groot tekort van Q10, vitamine B12 en magnesium. Hiervoor neem ik supplementen en uit de test kwamen ook intoleranties voor gluten, koezuivel en soja. Ik heb mijn voeding stap voor stap aangepast en eet volgens de oervoeding. Ik  heb veel minder spierklachten en heb meer energie.  Ik ga voorlopig door op deze manier en ben erg benieuwd hoe het cholesterol bij de controle is.

Ik loop weer zonder rollator

Ik had veel pijn en kon niet zonder rollator lopen. Ik ben op advies van Anita op een andere manier gezonder gaan eten. Ik eet nu koolhydraatarm, geen brood/gluten en koezuivel meer omdat bleek dat ik intolerant hiervoor ben. Dit kwam uit de EMB bloedtest. Ook bleek dat ik vitamine tekorten had en kreeg adviezen voor orthomoleculaire suppletie. Ik ben daar nu een paar maanden mee bezig en ik voel me stukken beter want ik heb veel minder pijn en loop stukken beter. In huis heb ik de rollator niet meer nodig!

Ik kon stoppen met de bloeddruk medicatie

Ik had al jarenlang een te hoge bloeddruk en slikte medicijnen. Omdat ik een hartprobleem heb slik ik ook veel andere medicijnen. Door volgens de oervoeding te gaan eten (gluten en koezuivelvrij, suikervrij) en gezonde maaltijden met veel meer groenten te eten is er veel veranderd. Uit de EMB bloedtest bleek dat ik tekorten had en een disbalans in mijn darmen. Ik ben toen gestart met supplementen. Mijn bloeddruk is nu goed, ik heb veel meer energie, slaap goed en ik heb geen darmklachten meer.

Mijn buikklachten zijn over en ik durf weer de deur uit

Ik had al heel lang last van een opgeblazen buik ,buikpijn en diarree. Ik had soms geen controle over de ontlasting en na een aantal ongelukjes ging ik steeds minder de deur uit.  Anita vertelde dat ik teveel suiker, niet genoeg vezels en teveel zuivel nam. Ik had zelf al het vermoeden dat ik reageerde op zuivel.  Ik ging daarom suikerarm eten, meer groenten en de koezuivel liet ik twee weken staan.  Al na een paar dagen had ik geen diarree meer en geen buikpijn. Uit de EMB bloedtest bleek dat ik intolerant voor koezuivel ben maar wel geiten- en schapenzuivel mag hebben. Ook moet ik gluten mijden. Ik heb geen buikpijn meer en mijn stoelgang is helemaal normaal.  Ik ben erg blij dat het nu goed gaat! Ik kan weer lekker de deur uit zonder me zorgen te maken.